Νέα-Σύνδεσμοι

Στον παρόντα κόμβο μπορείτε να πληροφορηθείτε για ό,τι νεότερο σχετίζεται με τη λειτουργία του προγράμματος.

ΣΥΝΔΕΣΜΟI

Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Agroweb 2015

Νέες εικονικές επιχειρήσεις, νέες καινοτόμες ιδέες που αφορούν στη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής και της προώθησης τοπικών παραδοσιακών προϊόντων παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο  Entredu 2015 που πραγματοποιήθηκε στις  8 και 9/5/2015 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης.

Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν οι ακόλουθοι θεματικοί τομείς:

  • Τρέχουσες και μελλοντικές τάσεις στην καινοτομία, στην επιχειρηματικότητα και στην απασχόληση.
  • Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη εκπαιδευτικών και μαθητών σε θέματα καλλιέργειας θετικών στάσεων, γνώσεων και δεξιοτήτων για την νεανική επιχειρηματικότητα, όπως τα έργα ENTREDU, Greenet, Quantum Spinoff, Greenet, Play4Guidance, ENTERPRISE+.
  • Ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές, ψηφιακοί μαθησιακοί πόροι και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, στον τομέα της εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας.
  • Καινοτομία και η επιχειρηματικότητα στα σχολεία - παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών και καινοτόμων δραστηριοτήτων από εκπαιδευτικούς.
  • "Από το σχολείο στον πραγματικό κόσμο της οικονομίας και επιχειρηματικότητας" – απόψεις εκπαιδευτικών και νέων επιχειρηματιών.

Το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου ENTREDU και υποστηρίζεται από την Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) και τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Στα πλαίσια του Διαγωνισμού Agroweb, διακρίθηκαν οι παρακάτω  6 (έξι) μαθητικές εικονικές επιχειρήσεις  με τις καινοτόμες ιδέες τους:

ΣΧΟΛΕΙΟ

ΠΟΛΗ

ΠΡΟΙΟΝ

Λύκειο Κρουσώνα

Ρέθυμνο, Κρήτη

Προϊόντα με βάση το γαϊδουρινό γάλα

Γυμνάσιο Βλαχιώτη

Δήμος Ευρώτα, Λακωνία

Σειρά προϊόντων με βάση την ελιά και το πορτοκάλι

3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

Αθήνα

Σιτάρι, Κρεμμύδι

2ο Δημοτικό Καβάλας

Καβάλα

Αρωματικό σαπούνι

1ο Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης

Αλεξανδρούπολη

Θρακιώτικο πεπόνι

Γυμνάσιο Παραλίας Τύρου

Αρκαδία

Τσακώνικη φέτα


ENTREDU

Οι εκπαιδευτικές κοινότητες, καλές πρακτικές και μαθησιακοί πόροι του Ευρωπαϊκού έργου ENTREDU


Οδηγός για τον Νέο Επιχειρηματία

Ο δικτυακός τόπος https://www.kemel.gr αποτελεί πολύ καλή πηγή πληροφόρησης για τον νέο επιχειρηματία, όπου παρουσιάζεται «Οδηγός για τον Νέο Επιχειρηματία» και παραδείγματα επιχειρηματικών σχεδίων τόσο σε τομείς νέας τεχνολογίας όσο και στον πρωτογενή αγροτικό τομέα για εκτροφή σαλιγκαριών και για καλλιέργεια μυρτίλλων (στην περιοχή https://www.kemel.gr/content/etoima-business-plans-gia-neous-epikheirematies)


Εκπαιδευτικά Ντοκιμαντέρ

Το οπτικοακουστικό υλικό (από το Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα «Beyond Silicon Valley: Growing Entrepreneur­ship in Transitioning Economies» [το οποίο προετοίμασαν οι οργανισμοί ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, και Metavallon) το οποίο  αποτελείται από 9 εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ, τα οποία γυρίστηκαν την Άνοιξη του 2014 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο.

Προσβάσιμο στην ηλεκτρονική περιοχή https://bit.ly/1pgM8kZ

Παρουσιάζει το αποτέλεσμα της συνεργασίας με 36 εκπροσώπους από όλο το φάσμα της επιχειρηματικής σκηνής, από νέες τεχνολογίες μέχρι αγροδιατροφικές επιχειρή­σεις και από startups μέχρι παραδοσιακές οικογενειακές επιχειρήσεις. Κάθε ντοκιμαντέρ κα­λύπτει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, οπότε το υλικό διαμορφώνεται ως εξής:

Κεφάλαιο 1: Νεότερη Ιστορία της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας
Κεφάλαιο 2: Ο Ρόλος του Κράτους
Κεφάλαιο 3: Ο Ρόλος της Φιλανθρωπίας
Κεφάλαιο 4: Ενδιάμεσοι Οργανισμοί
Κεφάλαιο 5: Οργανισμοί Βάσης
Κεφάλαιο 6: Χρηματοδότηση
Κεφάλαιο 7: Επιχειρηματικότητα στον Αγροδιατροφικό Τομέα
Κεφάλαιο 8: Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό
Κεφάλαιο 9: Κοιτώντας προς το Μέλλον

Στις συνεντεύξεις συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Αρίστος Δοξιάδης από το openfund, ο Από­στολος Αποστολάκης που έχει επενδύσει σε σειρά startups, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύ­ρος Αρναουτάκης, η Ρεβέκκα Πιτσίκα που έχει ιδρύσει την People for Business, ο Δημήτρης Στρατάκης από την Unismack, ο Χάρης Μακρυνιώτης από την Endeavor και η Αλεξάνδρα Χολή από την Metavallon.


Καινοτομική σύγχρονη επιχειρηματικότητα

Συστηματική πληροφόρηση για τα σύγχρονα δρώμενα στην καινοτομική σύγχρονη επιχειρηματικότητα προσφέρουν οι δικτυακοί τόποι (με έμφαση στις νέες/νεοφυείς επιχειρήσεις)

www.startup.gr

https://www.startupgreece.gov.gr

https://hellenicstartups.gr