1ο Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: 

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Αλεξανδρούπολης (πρώην Σ.Ε.Κ.) αποτελεί αυτόνομη σχολική μονάδα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει ως σκοπό την άρτια εργαστηριακή εκπαίδευση των μαθητών της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ώστε με την αποφοίτηση τους να είναι ικανοί να ασκήσουν το επάγγελμά τους. Ειδικότερα, το 1ο Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης διαθέτει 39 λειτουργικά εργαστήρια στα οποία εκπαιδεύονται όλοι οι μαθητές του 1ου –2ου και 3ου ΕΠΑΛ καθώς και του ΙΕΚ Αλεξανδρούπολης. 

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: 

Το 1ο Ε. Κ. Αλεξανδρούπολης υποστηρίζει την εργαστηριακή εκπαίδευση των σχολείων της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης  του νοτίου Έβρου η οποία παρέχεται στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Με την εργαστηριακή υποδομή του υποστήριξε όλες τις μεταρρυθμίσεις στον υπόψη χώρο της εκπαίδευσης από το χρόνο  λειτουργίας του που ανάγεται στη δεκαετία του ΄80. 

 

Η Αλεξανδρούπολη είναι η πρωτεύουσα του νομού Έβρου ο οποίος βρίσκεται στη Θράκη. Ο νομός συνορεύει Ανατολικά με την Τουρκία, βόρεια με τη Βουλγαρία, δυτικά με το νομό Ροδόπης και νότια με το Θρακικό πέλαγος.  Η πόλη της Αλεξανδρούπολης θεμελιώθηκε στο μικρό ψαροχώρι το Δεδέ Αγάτσς,  όπου το 1871 έφτασε ο σιδηρόδρομος με στόχο να συνδέσει  το θαλάσσιο μέτωπο με την Ευρώπη.  Η πόλη έκτοτε αναπτύχθηκε πάνω σε ένα βασικό πολεοδομικό ιστό που οργανώθηκε από Ρώσους το 1878. Ο σημερινός πληθυσμός της ανέρχεται περίπου στις 70.000. 

 

 

 

 

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ: 

Συμμετέχοντες μαθητές: 

Β΄ Λυκείου  (από το συνεργαζόμενο 2ο ΕΠΑΛ)

 

Βαρζίδης Χρήστος

Τσαπάνης2 Χρήστος

Μπελέζης Μαργαρίτης

Μπουντζή Μελίνα

Αγαπητός  Παναγιώτης 

 

Συμμετέχοντες  εκπαιδευτικοί:

 

Κατσιάνης Άγγελος
Akatsianis1@gmail.com

 

Μπαταρλή Γεωργία
gbatarli@gmail.com

 

Χατζής Σταύρος
staxatzis@yahoo.gr

 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 

Κατακουζηνού 16, 68100 Αλεξανδρούπολη
https://1sek-alexandr.evr.sch.gr/

25510 29922
mail@1sek-alexandr.evr.sch.gr

 

Διευθύντρια: Σοφία Χατζηλεοντιάδου

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: 

Το 1ο Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης απέσπασε το 1ο και 3ο πανελλήνιο Βραβείο αειφόρου σχολείου κατά τα έτη 2001-2012 και 2012-2013, αντίστοιχα. Έχει υλοποιήσει το 2013-2014 πρόγραμμα Erasus (Leonardo VetPro) στη Φινλανδία. 

Οι σημαντικότερες δραστηριότητες του σχολείου αποτυπώνονται στην ιστοσελίδα του.