3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: 

Το σχολείο μας βρίσκεται στον νομό Αττικής και στον δήμο  Γλυφάδας. Έχει συνολικά 12 αίθουσες διδασκαλίας. Στο σχολείο υπάρχει κλειστό γυμναστήριο, βιβλιοθήκη και αρκετά εργαστήρια. Συγκεκριμένα υπάρχει ένα  εργαστήριο φυσικής και χημείας, ένα εργαστήριο τεχνολογίας, ένα εργαστήριο καλλιτεχνικών και δύο εργαστήρια πληροφορικής. Όλες οι αίθουσες και τα εργαστήρια έχουν ενσύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Σε τρεις από τις αίθουσες διδασκαλίας είναι εγκατεστημένοι και λειτουργούν διαδραστικοί πίνακες. 

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: 

Το σχολείο άρχισε να χτίζεται το 1972 και λειτούργησε για πρώτη φορά το 1975. Αρχικά το κτίριο του σχολείου στέγαζε το Γυμνάσιο και Λύκειο Τερψιθέας. Αργότερα όμως το Λύκειο μεταφέρθηκε σε διπλανό κτίριο και το σχολείο πήρε την ονομασία που έχει και σήμερα. Από το σχολείο μας έχουν αποφοιτήσει αρκετοί συμπολίτες μας .

 

Η Γλυφάδα βρίσκεται στα νότια του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας από την απέχει 14 χλμ.  Στην ίδια περιοχή  στην αρχαιότητα υπήρχε ο δήμος της Αιξωνής, ο οποίος ήταν γνωστός για τη νοστιμιά της Αιξωνικής Τρίγλης (τρίγλη = το μπαρμπούνι), που αλιευόταν στη θάλασσά της. Ήταν γνωστός επίσης και για τις γεωργικές καλλιέργειες, πού ήταν μια από τις βάσεις οικονομικής άνθησης της περιοχής, μιας από τις πλουσιότερες στην Αθήνα. Η περιοχή της Αιξωνής κατοικήθηκε, σύμφωνα με τις ενδείξεις, σε όλες τις περιόδους της αρχαιότητας, από την προϊστορική εποχή ως τα βυζαντινά χρόνια. 

Η περιοχή, ήδη από τις αρχές του 20 αιώνα έχει μετονομαστεί σε Γλυφάδα, από κάποια πηγάδια που υπήρχαν και είχαν γλυφό νερό.  Τα πρώτα σπίτια χτίζονται το 1920 και σύντομα αρχίζει η τουριστική εκμετάλλευση της όμορφης παραλίας. Η Γλυφάδα αναπτύσσεται σε σύγχρονη  λουτρόπολη.

Η περιοχή της Άνω Γλυφάδας,  όπου βρίσκεται και το σχολείο μας, άρχισε να αναπτύσσεται από το 1960 και μετά. Μέχρι τότε στην περιοχή υπήρχαν κυρίως βοσκότοποι. Η περιοχή αυτή όμως σταδιακά οικοδομήθηκε και εξελίχθηκε σε μια οικιστική περιοχή, πιο ήσυχη από την Κάτω Γλυφάδα. 

 

 

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ: 

Συμμετέχοντες μαθητές:

Μπελεγράτη Κων/να
Τσαπατσή Μαρία
Χλέουα Ιωσηφίνα
Μαρούση Ελένη
Μποζιονέλου Γεωργία

 

Συμμετέχοντες  εκπαιδευτικοί:

Λουμπαρδια Ευγενία
Julie.loumpardia@gmail.com
Μακρογκίκας Ανδρέας
todiakeimma@gmail.com

 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 

Κύπρου 200, 16452, Γλυφάδα

Τηλ.:2109618992, Fax:2109618992
Email: mail@3gym-glyfad.att.sch.gr

 

Διευθυντής: Αλατζάς Βασίλειος

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: 

Στο σχολείο μας διεξάγονται προγράμματα πολιτιστικά, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής σταδιοδρομίας και αγωγής υγείας. Συγκεκριμένα λειτουργούν οι παρακάτω ομάδες:

  • Δημοσιογραφική Ομάδα, η οποία έχει δημιουργήσει και ενημερώνει  το blog ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
  • Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με θέμα: «Από τον σπόρο στο φυτό».
  • Ομάδα Αγωγής Σταδιοδρομίας, στην οποία οι μαθητές μαθαίνουν αρχές προγραμματισμού.
  • Ομάδα Αγωγής Υγείας, στην οποία η έμφαση δίνεται στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των μαθητών.