Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πάτρας

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: 

Το σχολείο μας είναι Ενιαίο Γενικό Λύκειο. Ανήκει στα Πρότυπα Πειραματικά Λύκεια και είναι υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Το κτήριο που στεγάζεται βρίσκεται στην περιοχή της πανεπιστημιούπολης της Πάτρας.  Έχει τρεις τάξεις και λειτουργεί με όλες τις κατευθύνσεις. Ο αριθμός των μαθητών είναι 175. Οι διδάσκοντες καθηγητές είναι 21. 

Το σχολείο μας διαθέτει γυμναστήριο,  αίθουσα υπολογιστών, αίθουσα προβολών, αίθουσα εκδηλώσεων, αναγνωστήριο, και άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο φυσικής.

Διαθέτει το πλεονέκτημα να βρίσκεται μέσα στη φύση, μακριά από το κέντρο της πόλης.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: 

Το σχολείο μας έχει ιδρυθεί και λειτουργεί εδώ και 4 σχεδόν δεκαετίες. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι μαθητές του έχουν πετύχει σε πολλές δράσεις, έχουν διακριθεί και προοδεύσει σε σπουδές. Οι συμμετοχές μας και οι διακρίσεις σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς έχουν φέρει στους μαθητές μας πολλές διακρίσεις. Επίσης πολλά αξιόλογα μέλη της κοινωνίας, τόσο της περιοχής της Πάτρας και της χώρας μας, όσο και στο εξωτερικό είναι απόφοιτοι του σχολείου μας.

Η Πάτρα είναι μια πόλη με τη σημαντική ιστορική κληρονομιά από τους χρόνους της Αρχαίας Ελλάδας (ως Αχαϊα), από τη συμμετοχή της στην επανάσταση του 1821 για την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό, έως σήμερα με την ενεργό δράση των πολιτών της και τη συμμετοχή τους στην πολιτική και κοινωνική ζωή. Το λιμάνι της αποτέλεσε και αποτελεί πύλη σύνδεσης με την Ευρώπη και πόρος εισαγωγής προϊόντων και επισκεπτών στη χώρα μας. 

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ: 

Υπεύθυνη καθηγήτρια
Λεούση Αφροδίτη
Συμμετέχοντες μαθητές
Μαθητές Α΄ Τάξης

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 

Μαγούλα, Πανεπιστημιούπολη
Πάτρα
ΤΚ 26504
Τηλέφωνο: 2610 431509
 
Διευθύντρια: Κωτσελένη Σοφία

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: 
  • Ευρωπαϊκά προγράμματα
  • Πολιτιστικά προγράμματα
  • Όμιλοι
  • Αθλητικές συμμετοχές
  • Συμμετοχές σε διαγωνισμούς Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, σε Ρητορικούς αγώνες, σε φιλανθρωπικές δράσεις
  • Επισκέψεις σε κέντρα πολιτισμού και παιδείας, όπως Πλανητάριο, Cern, κλπ.